IGTV-videostørrelsesgrenser: Alt du trenger å vite

I motsetning til YouTube, er IGTV bygget rundt behovene til smarttelefonbrukere primært. Tjenesten viser til og med videoer i vertikalt format bare fordi det er slik vi holder smarttelefonene våre. IGTV-videokravene er også optimalisert for smarttelefonbrukere.

Maksimal filstørrelse for en video som er 15 sekunder til 10 minutter lang er 650 MB. Hvis du er en gjennomsnittlig Instagram-bruker med noen hundre følgere, kan du bare laste opp videoer på opptil 10 minutter, og 650 MB er den maksimale videostørrelsen som IGTV godtar på kontoen din.

For større Instagram-kontoer er IGTV-videostørrelsesgrensen annerledes. Populære kontoer kan legge ut en video på IGTV på opptil 60 minutter. Det maksimale filstørrelse for 60 minutters videoer på IGTV er 5,4 GB.

I tillegg viser IGTV videoer med et minimum sideforhold på 4:5 og maksimum 9:16. Hvis du laster opp landskapsvideoer til IGTV, blir de beskåret for å passe inn i disse vertikale sideforhold.

Tips: Hvis du vil laste opp landskapsvideoer til IGTV med bakgrunnsuskarphet for å passe inn i en vertikal ramme, har vi laget et detaljert innlegg om hvordan du gjør det på en iPhone. Sjekk det ut på lenken nedenfor:

→ Hvordan laste opp landskapsvideoer til IGTV uten beskjæring og bakgrunnsuskarphet