Hvordan aktivere ende-til-ende-kryptering i zoom

Få bedre personvern for møtene dine

Zoom tester nå ende-til-ende-kryptering (E2EE) for møter. Funksjonen er deaktivert som standard for alle brukere, men alle som er interessert kan aktivere den fra kontoinnstillingene. Siden den for øyeblikket er i forhåndsvisningsfasen (les beta), støttes ikke visse nøkkelfunksjoner som Cloud Recording, Breakout Rooms, 1:1 Private Chat når du er på en ende-til-ende kryptert samtale på Zoom.

Hvordan hjelper ende-til-ende-kryptering?

Zoom har allerede sterk AES 256-bit GCM-kryptering for møter. Og E2EE bruker også 256-bits krypteringsalgoritmer for å sikre data, men på en sikrere måte. Når E2EE er aktivert, lagres sikkerhetsnøklene som brukes for krypteringen på brukernes enheter, ikke på en ekstern server. Dette fjerner mellommannen (Zoom-servere) ut av krypteringsprosessen og sikrer dermed en sikrere forbindelse mellom møtedeltakere.

Tenk på det på denne måten. Tenk deg at møtet ditt er en fysisk lagringsenhet, som en safe eller en koffert. Den har en lås for å sikre at ingen andre kan få tilgang til innholdet inni enn deg. Låsen har en nøkkel som gir deg tilgang innvendig. Når du bruker GCM-kryptering, overlater du låsen og nøkkelen til Zoom, og setter all din tillit til den. Når du bruker ende-til-ende-kryptering, er låsen og nøkkelen kun med deg. Du lager duplikater av lås og nøkkel og distribuerer dem til de andre deltakerne, slik at de også får tilgang til safen. Ingen andre har tilgang til safen.

Hvis du jobber i en bransje som krever streng sikkerhet, eller hvis du rett og slett er paranoid om noen som snoker inn i samtalene dine, kan du sannsynligvis se hvorfor E2EE kan være nyttig.

Merk at alle deltakere må ha ende-til-ende-kryptering-innstillingen aktivert for å bli med i et ende-til-ende-kryptert møte. Hvis du vil lære mer om hvordan denne typen kryptering fungerer og hvorfor den er så sikker, anbefaler jeg på det sterkeste å se denne videoen.

Slik slår du på ende-til-ende-kryptering (E2EE)

Åpne zoom.us/profile/setting-siden i en nettleser og logg på med Zoom-kontoen din. Deretter, under "Møte"-fanen på siden med kontoinnstillinger, blar du ned til du ser alternativet "Tillat bruk av ende-til-ende-kryptering". Klikk på bryteren ved siden av for å aktivere E2EE for Zoom-møter.

Et bilde som inneholder en rød pil som peker på

Zoom vil be deg om å bekrefte identiteten din ved å bekrefte telefonnummeret ditt. Skriv inn telefonnummeret ditt, bekreft captchaen, og klikk deretter på "Send bekreftelseskode".

Et bilde som viser trinnene som kreves for å bekrefte telefonnummeret ditt på Zoom

I neste vindu skriver du inn den 6-sifrede koden som ble sendt til nummeret ditt og klikker på "Bekreft".

Etter å ha bekreftet telefonnummeret ditt, klikk på sirkelen ved siden av 'Ende-til-ende-kryptering' under 'Standard krypteringstype'-delen.

Et bilde som inneholder en rød pil som peker på

Det er det. End-to-end-kryptering er nå aktivert for kontoen din. Dessverre er det ikke en måte å aktivere E2EE på mobil for nå.

Slik bekrefter du ende-til-ende-kryptering i et Zoom-møte

For å sjekke at et Zoom-møte bruker ende-til-ende-kryptering, se etter det grønne skjoldsymbolet med en svart hengelås i øvre venstre hjørne av skjermen i et pågående møte og klikk på det.

På boksen som vises, klikk på "Bekreft"-koblingen ved siden av "Krypteringsinformasjonen".

Du skal nå se en haug med tall. Disse tallene skal være like for alle deltakere. Som deltaker kan du lese opp disse tallene eller legge dem ut i chat-delen og be andre deltakere om å bekrefte at de ser de samme tallene også.

Hvis alle deltakerne har samme nummer, kan du være trygg på at møtet ditt er ende-til-ende-kryptert. Ingen kan lytte til samtalene dine.