Hvordan aktivere og se videoer i bilde i bilde på Edge Browser

Jobber du på flere faner på Microsft Edge og vil se en video? Microsoft Edge har løsningen for deg med "Bilde i bilde (PiP)"-modus. I PiP-modus åpnes et lite overleggsvindu for å spille av videoen, og du kan betjene den uavhengig av nettleseren. Nå kan du se en video mens du veksler mellom flere faner.

Bilde i bilde-modus støttes også av mange andre nettlesere, inkludert Chrome, og Microsoft Edge har også kommet til listen. Som standard vil du ikke ha mange kontroller i overleggsvinduet i PiP-modus bortsett fra pauseknappen. Du kan imidlertid få alle standardalternativene ved å aktivere Global Media Controls fra flaggseksjonen. Disse kontrollene kan nås fra verktøylinjen.

"Bilde i bilde"-modus er ennå ikke kompatibel med alle nettsteder, men de fleste av de populære støtter den. For denne artikkelen vil vi bruke PiP-modus for å spille av en YouTube-video.

Spille av en video i bilde i bildemodus på Microsoft Edge

Hvis du ikke har oppdatert Microsoft Edge-nettleseren, må du kanskje oppdatere den for å bruke bilde i bildemodus. Etter at du har oppdatert den, følg trinnene nedenfor for å aktivere PiP-modus.

For å aktivere 'Bilde i bilde'-modus på Microsoft Edge, høyreklikk på videoen og velg 'Bilde i bilde' fra hurtigmenyen. Som allerede nevnt ovenfor, støtter ikke alle nettsteder denne modusen. Dessuten kan det hende du ikke ser denne kontekstmenyen ved første høyreklikk. Hvis det er tilfelle, høyreklikk igjen på videoen og denne kontekstmenyen vises.

Etter at du har valgt "Bilde i bilde"-modus, vil du se et lite overleggsvindu nederst til høyre som spiller av videoen. Nå vil den originale videoskjermen bli svart mens den viser at PiP-modus er aktivert. Du kan også endre dimensjonen på overleggsskjermen ved å holde hjørnet eller kantene og deretter dra dem til hver side. Hvis du drar mot overleggsskjermen, reduseres størrelsen, mens dra bort vil øke den.

Dette er den maksimale størrelsen på overleggsskjermen.

Du kan nå bytte mellom faner eller til og med åpne et annet vindu, og overleggsskjermen vil fortsatt være synlig. Når du holder markøren over overleggsskjermen, vises ikonet "Pause" og "Tilbake til fane". Tilbake-til-fane-ikonet deaktiverer i utgangspunktet PiP-modus og lukker overleggsskjermen.

Aktiverer de globale mediekontrollene på Microsoft Edge

Globale mediekontroller gir deg muligheten til å kontrollere alle medier som spilles av i nettleseren. Du kan bruke dem til å kontrollere en YouTube-video mens du jobber med en annen fane. Det er også et flagg for å aktivere Global Media Control når du spiller av en video i "Bilde i bilde"-modus.

For å aktivere 'Global Media Controls', skriv inn følgende i adressefeltet.

edge://flags/#global-media-controls

Trykk nå på boksen ved siden av flagget "Global Media Control".

Du vil nå se tre alternativer i rullegardinmenyen, velg "Aktivert" fra listen.

På samme måte aktiverer du flagget "Global Media Controls Picture-in-Picture" ved å klikke på boksen og deretter velge "Aktiver" fra rullegardinmenyen. Dette flagget aktiverer kontroll for PiP-modus. Når du har aktivert begge flaggene, start nettleseren på nytt for å bruke endringene.

Etter at nettleseren har startet på nytt, vil du nå finne "Global Media Controls" i verktøylinjen øverst. Klikk på ikonet og du vil se fire alternativer under navnet på videoen og nettstedet som spiller den av. Det første alternativet er "Søk bakover", det andre er å sette videoen på pause, det tredje er "Søk fremover", mens det siste aktiverer/deaktiverer "Bilde i bilde"-modus.

Hvis det er to eller flere medier som spilles av i nettleseren, vil de alle vises med separate kontrollalternativer for hver.

PiP-modusen Microsoft Edge er en flott måte å se en video mens du jobber samtidig. Dessuten gjør "Global Media Controls" det mye enklere å kontrollere mediene som spilles av i nettleseren din.