Nattmodus i iOS 13 for iPhone X, XS og iPhone XR var mulig

Apple har endelig lagt til den etterlengtede "Nattmodus"-funksjonen til iPhone-kameraappen med lanseringen av iPhone 11 og 11 Pro. Det er imidlertid ikke den nye kameraoptikken på iPhone 11 som aktiverer nattmodus, men de nye algoritmene i kameraappen.

Nattmodus på iPhone 11 er rent beregningsmessig, og vi skulle ønske Apple hadde satt den sammen med iOS 13 for noen av forrige generasjons iPhone-enheter også.

Naturligvis gir Night Modes eksklusivitet til de nye iPhonene dem et salgsløft. Men hei Apple! Jeg kjøpte en iPhone for $999 i fjor, og jeg forventer mye for pengene på den. Når hver flaggskipenhet i Android-serien har nattmodusfunksjonen, var det skuffende nok til at den dyre iPhone XS ikke hadde den. Og nå som Apple har utviklet teknologien som kreves for nattmodus, er det enda mer skuffende å holde den eksklusivt for de nyere iPhone-ene.

Hva gjør nattmodus mulig på iPhone 11?

Vi vet fra Apples sceneshow at nattmodus er gjort mulig med tillegg av "Segmentation Mask" og "Semantic Rendering" til bilderørledningen som algoritmisk forbedrer et bilde tatt med iPhone 11-kameraet.

Vi bruker tonekartlegging i flere skalaer, slik at vi kan behandle høylys forskjellig i forskjellige deler av bildet avhengig av hva som er best for dem.

SIER CAYENNE, EN APPLE-ANsatt

Denne bilderørledningen brukes også til beregningsfotografering på iPhone X, XS og iPhone XR. Og disse enhetene kan håndtere tillegget "Semantic Rendering" til pipelinen ganske bra takket være deres kraftige prosessor.

Google var i stand til å bringe "Nattmodus" fra Pixel 2 til sin første generasjons Pixel-telefon selv når Pixel 2 hadde en dedikert maskinvarebrikke for å ta bilder. I forhold til det er iPhone XS og iPhone XR langt mer kapable enheter.

Vi håper Apple bringer nattmodus til iPhone XS og iPhone XR i det minste med en fremtidig iOS 13-oppdatering. Eller kanskje med iOS 14 neste år.