FIX: Microsoft Edge fortsetter å lukke (ikke lansering) problem

Oppdater Edge-nettleseren til den nyeste Chromium-baserte Edge for å fikse oppstartsproblemer

Fortsetter Edge å lukke seg og ikke starte på riktig måte på din Windows 10 PC? Står du overfor problemer med Microsoft Edge etter en Windows-oppdatering? Da finner du kanskje en løsning på dette problemet i denne artikkelen.

Microsoft har endelig sluppet den stabile versjonen av sin nye krombaserte Edge-nettleser 15. januar 2020. Dermed er det to varianter av Edge-nettleseren, den nye krombaserte Edge nå offisielt kalt New Microsoft Edge og den eldre EdgeHtml Engine-baserte referert til. til som "Legacy" Edge.

Etterpå har mange brukere rapportert problemer med at Edge ikke åpnes på datamaskinene deres. Dette kan være forårsaket på grunn av en nylig Windows-oppdatering og hvis du fortsatt bruker den eldre Edge. Løsningen på dette problemet er å manuelt installere den nye krombaserte Edge i stedet for å vente på at Windows-oppdateringen skal installere den for deg.

Last ned og installer den nye Edge-nettleseren

I motsetning til den gamle Edge som var en UWP-app og kun tilgjengelig på Windows 10, støttes den nye Chromium-baserte Edge på tvers av forskjellige Windows-versjoner som Windows 7, Windows 8, macOS, til og med Linux-støtte kommer snart.

For å laste ned den nye Microsoft Edge, åpne microsoft.com/edge i en nettleser på PC-en og klikk på "Last ned"-knappen.

Et popup-vindu som inneholder Microsoft-programvarelisensvilkår vises, les gjennom og klikk deretter på "Godta og last ned" for å fortsette.

Når nedlastingen er fullført, går du til nedlastingsmappen og dobbeltklikker på filen "MicrosoftEdgeSetup.exe".

Oppsettet vil laste ned de nødvendige filene og starte installasjonen automatisk.

Når den nye Edge-nettleseren er installert, vil den erstatte Legacy Edge-nettleseren og fikse alle problemer du kan ha møtt på Edge på datamaskinen din.

For å starte den nye Microsoft Edge-nettleseren, søk etter "Edge" i Start-menyen og åpne den eller bruk snarveien på skrivebordet.

Installer Edge med Winget

Winget er en fantastisk pakkebehandler for Windows 10, i stand til å installere applikasjoner på Windows med en enkelt kommando på kommandolinjen.

Se vår guide på Slik bruker du "winget" for å installere apper fra kommandolinjen på Windows 10.

Hvis du er en Windows Insider eller har installert Winget manuelt på PC-en din, kan du installere den nyeste Edge-nettleseren ved å kjøre følgende kommando:

winget install -e --id Microsoft.Edge

Trykk "Ja" hvis du får en UAC-forespørsel, den nye Edge vil snart bli installert på datamaskinen din. Du kan kjøre den fra startmenyen eller en ny snarvei som opprettes på skrivebordet ditt med installasjonsprosessen.

Siden Microsoft har byttet til Chromium for sin nye Edge-nettleser, vil den eldre EdgeHtml Engine-nettleseren ikke bli oppdatert så ofte eller i det hele tatt. Derfor er det på høy tid at du oppgraderer til den nye Edge for feilrettinger og sikkerhet.