Slik tar du et fullsideskjermbilde på iPhone

iOS 13-oppdateringen for iPhone gir endelig støtte for helsides a.k.a rulleskjermbilde til mange av Apples innebygde apper. Du kan nå ta et skjermbilde av hele nettsider ved hjelp av Safari, eller en e-post fra den innebygde Mail-appen.

Skjermbilde av hele sider støttes for øyeblikket i Safari, iWork-apper (numbers, pages og keynote), Mail og Apple Maps. Vi er ikke sikre på om tredjepartsapper allerede støttes, men det burde det snart.

Tar et helsides skjermbilde

Vi vil bruke Safari som et eksempel i dette innlegget, men du kan bruke hvilken som helst av de ovennevnte appene for å ta et helsides skjermbilde på din iPhone.

Åpne en lang nettside i Safari på iPhone, og trykk deretter på "Side + Volum opp"-knappene sammen i et brøkdel av et sekund for å ta et skjermbilde av nettsiden. Trykk deretter på skjermbildets miniatyrbilde nederst til venstre på skjermen for å åpne det med skjermbilderedigeringsverktøyet.

Nå for å ta et helsides skjermbilde, trykk på "Fullside"-fanen i topplinjen på skjermbilderedigeringsskjermen for å ta et skjermbilde av hele nettsiden fra Safari.

Bruk glidebryteren til høyre for å bla opp og ned på helsideskjermbildet for enkelt å merke ting eller krible over bildet før du lagrer det som en PDF-fil.

For å lagre hele skjermbildet som PDF-fil, trykk på "Ferdig" øverst til venstre og velg "Lagre PDF til filer".

Velg deretter mappen der du vil lagre PDF-filen på iPhone og trykk på "Lagre"-knappen øverst til høyre.

Slik får du tilgang til helsideskjermbilder

Siden helsideskjermbildene er lagret som en PDF-fil, vil du ikke finne dem i Bilder-appen på iPhone. I stedet må du bruke Filer-appen for å åpne skjermbildets PDF-fil fra mappen der du lagret den i trinnet ovenfor.

Åpne "Filer"-appen fra iPhone-startskjermen, og trykk på "Siste" på den nederste linjen for raskt å få tilgang til et helsideskjermbilde du nettopp har lagret.

Hvis helsideskjermbildet ditt ikke er på fanen Nylige, trykker du på "Bla gjennom" på den nederste linjen i filbehandlingen og går til mappen der du lagret skjermbildets PDF-fil.

Hvis du valgte standardplasseringen på tidspunktet for lagring, vil PDF-filen mest sannsynlig bli lagret i rotkatalogen (På min iPhone).

? Tips

Du kan dele helsideskjermbilder kun i apper som støtter PDF-filer. De fleste meldingsapper gjør det, men sosiale nettverk som Instagram støtter ikke PDF. For å omgå dette, bruk en nettjeneste eller en app for å konvertere PDF-filen din til et PNG- eller JPG-bildefilformat.